Δελτία τύπου
Ειρηνική διαμαρτυρία 21/02/2014

Στις 21/02/2014, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά,  ειρηνική διαμαρτυρία  των Ελλήνων Τσιγγάνων, με σκοπό την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους που δεν είναι άλλα από το δικαίωμα στην νόμιμη εργασία, την ισότιμη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην μόνιμη και αξιοπρεπή εγκατάσταση και στην δίκαιη κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχουν δοθεί για την κοινωνική ένταξη των Τσιγγάνων.

Το εγχείρημα αυτό βρήκε πολλούς συμπαραστάτες αλλά και λίγους που διαφώνησαν. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στάθηκαν και επέμεναν για την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος αλλά και αυτούς που με την αντίθετη άποψη τους και την καθόλου πίστη στην ενωτική αυτή προσπάθεια, καταφέρανε να μας πεισμώσουν και να μας ενώσουν, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.

Εσάς λοιπόν τους δύσπιστους, ξέρετε ποιοι είσαστε, σας ευχαριστούμε πολύ.

Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίστηκε από:

Λιακόπουλο Μαρίνο πρόεδρο της Π.Ε.Ε.Ρ

Δημητρίου Ευθύμιο, πολιτευτή Β’ Αθήνας

Σαϊνόπουλο Μάριο, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ρομ Δήμου Φυλής

Χαλιλόπουλο Παναγιώτη, πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Ρομ Ασπροπύργου

Μιχαηλίδη Βασίλη, μέλος του φορέα ΕΛΑΝ

Χαλιλόπουλο Δημήτριο, μέλος του φορέα ΕΛΑΝ

Χαλιλοπούλου Χριστίνα, πρόεδρο του φορέα ΕΛΑΝ.

 

Φυσικά, τον έπαινο αξίζουν όλοι αυτοί που άφησαν τις δουλειές τους, το μεροκάματο τους, το σπίτι τους και από κάθε μεριά της χώρας, βρέθηκαν και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια. Συγχαρητήρια λοιπόν στους:

Σύλλογος « Ελπίδα» Χαλανδρίου

Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Παναγίτσα» Κάτω Αχαΐας

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αχαΐας Ρομ

Πανελλήνια Ενωση Υποστίριξης και μέριμνας  Απόρων και Αστέγων Αθιγγάνων

Σύλλογος Ασπροπύργου

Σύλλογος Αθιγγάνων Δ. Αττικής «Η Ρωμιοσύνη»

Πανελλήνιος Σύλλογος Νεόκτιστων

Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος «Οπρέ Ρομ»

Μορφωτικός Σύλλογος Ρομ «Νέα Ζωή»

Μορφωτικός Σύλλογος  Ρομ Κηπάκι Τρικάλων

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομ Καρδίτσας «Ο Αγ. Αντρέας»

Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Κόρη» Τυρνάβου

Σύλλογος Ελλήνων Ρομ « Αγ. Ιωάννης

Παγκρίτιος Σύλλογος Ρομ

Πανελλήνιος Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρασς

Σύλλογος Αγρινίου

Σύλλογος Πάτρας

Σύλλογος Ιλίου

Σύλλογος Νεόκτιστων Αττικής

Πανελλήνιος Σύλλογος Αθιγγάνων Πύργου Ηλείας

Πανελλήνιος Σύλλογος Αθιγγάνων Αργολίδος

 

 

Και φυσικά όλους αυτούς που ως μέλη των ανωτέρω συλλόγων, συμμετείχαν ενεργά και με την παρουσία τους καταφέραμε να μαζευτούμε πάνω από 2.500 άνθρωποι.

 
Πρόσκληση - συμμετοχή στη πορεία 211/02/04

Ως Έλληνες πολίτες, ζητάμε το δικαίωμα μας στην ζωή. Είμαστε πάνω από 300.000 πληθυσμός σε όλη τη χώρα.

Έχουμε μείνει στο περιθώριο επειδή ποτέ δεν υπήρξε πολιτική βούληση προς όφελος των παιδιών μας, αλλά μόνο προς όφελος ορισμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για την στεγαστική μας αποκατάσταση ή της διαμόρφωσης των περιοχών όπου ζούμε, αλλά εμείς δεν είδαμε και δεν ζήσαμε καμία βελτίωση. Αντιθέτως αυτοί οι οποίοι τα αιτήθηκαν και τα εισέπραξαν, σήμερα ζητούν να αποχωρίσουμε από τα σπίτια μας. Γιατί για εμάς, το χώμα που μεγαλώσαμε και παίξαμε, είναι το μοναδικό σπίτι που ξέρουμε.

Μας έφτιαξαν σχολεία ειδικά για εμάς, λες και εμείς το άλφα, θα το μάθουμε διαφορετικά από το τρόπο που το μαθαίνει καθένας από εσάς. Μας μαθαίνουν να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τον γείτονα μας, λες και δεν βιώνουμε όλοι τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες.

Παλεύουμε για την επιβίωση όπως κάθε Έλληνας, αλλά εμείς το μεροκάματο μας το βγάζουμε στο δρόμο και όχι από κάποιο γραφείο.

Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, αλλά τα ίδια φοβούνται την «ένταξη τους» γιατί το μόνο που βιώνουν είναι η σκληρότητα των άλλων.

Είμαστε νομοταγής πολίτες αλλά τα κενά του νόμου μας αφήνουν στο περιθώριο. Δεν είμαστε κλέφτες και ποτέ δεν τα φάγαμε, αντιθέτως μας τα φάγανε.

 

Είμαστε όλοι Έλληνες και δίνουμε την ζωή μας για την μόνη πατρίδα που έχουμε και λέγετε Ελλάδα.
Είμαστε όλοι ενωμένοι και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

 

 

Σύνταξη κειμένου: Χριστίνα Ν. Χαλιλοπούλου

 
ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ Δημοτικού

Την Παρασκευή 21/06/2013, από τις 10:00 το πρωί έως το μεσημέρι, στην πλατεία πίσω από το ΠΙΚΠΑ Ιλίου, στην οδό Ναυσικάς και Θέτιδος, θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ Δημοτικού. Την Δράση Διοργανώνει η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ με την Αναπληρώτρια Γραμματέας κα. Χριστίνα Χαλιλοπούλου και την υποστήριξη του Δήμου Ιλίου. Στον Χώρο θα παρευρίσκονται γιατροί των παρακάτω ειδικοτήτων : Παιδίατρος, Καρδιολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ και κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον προληπτικό έλεγχο των μικρών μας φίλων. Στον χώρο θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα για την απασχόληση των παιδιών. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το ατομικό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το έντυπο ιατρικού έλεγχου.

 
Επίσκεψη στο «Μαζί για το Παιδί»

 

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα και με γνώμονα την αξία της κοινωνικής ευθύνης η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης πρόσφερε στη οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» είδη πρώτης ανάγκης για τη φροντίδα της προσωπικής υγιεινής καθώς και σχολικά είδη και είδη διατροφής.

Η προσφορά ήταν στοχευμένη με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες που ο φορέας είχε καταγράψει δεδομένου ότι υποστηρίζει και φροντίζει 110 σωματεία ατόμων με κοινωνικές και ειδικές ανάγκες.

Εκπρόσωποι του κόμματος ήταν η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα. Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα καθώς και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κα. Χριστίνα Χαλιλοπούλου.

Εκ μέρους της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέστει ο Πρόεδρος καθηγητής κος. Χρήστος Μπαρτσόκας και η κα. Μαριλένα Μηναΐδη μέλος Δ.Σ.

Το παρόν έδωσε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. βουλευτής κος. Θανάσης Μπούρας.

 
Συνάντηση με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Σήμερα, 4 Οκτωβρίου στις 19:00, η Υπεύθυνη του Εθνικού Σχεδιασμού του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ενσωμάτωση των Ρομά, κυρία Χαλιλοπούλου Χριστίνα, μαζί με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτες του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κυρίου Ν. Μηταράκη, θα επισκεφθούν καταστηματάρχες και επιχειρηματίες στην Αγία Βαρβάρα.
Θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι πιθανές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώτου ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στην οδό Καλαντζάκου 7. 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2