home home Επικοινωνία Δημοσιεύσεις Νέα Βιογραφικό

Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες για όλους τους πολίτες

15/4/2019

Όλοι οι πολίτες, κάθε ηλικίας, τάξης, καταγωγής και προσωπικής κατάστασης έχουν το δικαίωμα να βρουν στον Δήμο, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, που τους επιτρέπουν να έχουν καλή ποιότητα ζωής και να απολαμβάνουν το δικαιώματα της ιθαγένειας.

Πρέπει να προσδιορίσουμε νέες απαντήσεις και να επεξεργαστούμε ένα νέο μοντέλο τοπικής ευημερίας. Ο στόχος της κοινωνικής μας πολιτικής δεν είναι μόνο αυτός να απαντήσουμε σε μια ταλαιπωρία, αλλά να προωθήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σήμερα και ν δώσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αύριο.

Επομένως, οι κοινωνικές πολιτικές δεν αποτελούν κόστος αλλά μια επένδυση που παράγει την ένταξη, τη συμμετοχή, την ποιότητα ζωής και την απασχόληση.

Χρειάζεται ο Δήμος να απαρτίζεται από υπεύθυνους ανθρώπους που φροντίζουν τους αδύναμους, τους οικονομικά ασθενέστερους και τους κοινωνικά απομονωμένους. Ο Δήμος θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικογένεια αλλά ταυτόχρονα να αναζητά και να επιδιώκει την κοινωνική συνοχή.

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε περισσότερα. Συμφωνώ