home home Επικοινωνία Δημοσιεύσεις Νέα Βιογραφικό

Βιογραφικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΝΑ

Κατάγομαι από τον Πύργο Ηλείας και γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου έζησα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια. Το πέμπτο μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας. Σε ηλικία έξι χρόνων, μετακόμισα με τους γονείς και τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέλφια μου στο Λονδίνο. Την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου την ολοκλήρωσα στο St. Davis and St. Katharine’s school, ταυτόχρονα με την παρακολούθηση στο ελληνικό σχολείο της Πρεσβείας αλλά και τα Σάββατα στο σχολείο της Ελληνο-ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο Βόρειο Λονδίνο. Τα πρώτα σημάδια έντονης επιθυμίας για προσφορά και αλληλεγγύη σε όσους το είχαν ανάγκη, αρχίσαν να διαφαίνονται από νωρίς, όπου και συμμετείχα σε εθελοντικές δράσεις που αφορούσαν άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και παιδιά με σύνδρομο Down. Ακολουθώντας την επιθυμία μου για κοινωνική προσφορά, επέλεξα να σπουδάσω Νομική στο Guildhall University του Λονδίνου με εξειδίκευση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Για το δεύτερο πτυχίο μου επέλεξα να σπουδάσω στο London Metropolitan University του Λονδίνου, Ευρωπαϊκές Σπουδές, Πολιτική Ηθική και Φιλοσοφία. Το 2004, επέστρεψα στην Ελλάδα, παντρεύτηκα και απέκτησα δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Αλεξάνδρα. 

OI ΔΡΑΣΕΙΣ MOY

Με έντονη δράση σε Ευρωπαϊκά πολιτικά φόρα στα οποία εκπροσώπησα την Ελλάδα σε ζητήματα Ισότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού με ένα από αυτά το European Dialogue, όπου μας βράβευσε η Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου για την μεγάλη κοινωνική μας δράση. Στην Ελλάδα, Ίδρυσα τον πρώτο Επιστημονικό Σύλλογο Ελλήνων Ρομ και επικεντρωθήκαμε στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής, στην ενημέρωση και καταπολέμησης των στερεοτύπων τόσο από πλευράς των εκπαιδευτικών, όσο και της ίδιας της ομάδας στόχου διοργανώνοντας σεμινάρια και πραγματοποιώντας επισκέψεις. Τα επόμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε τις προσπάθειες, έχοντας σημειώσει αρκετές επιτυχίες σε τομείς όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά κυρίως στο τομέα της εργασίας και κοινωνικής ένταξης. Ένας από τους τομείς στον οποίο θέλησα να ρίξω μεγαλύτερη βαρύτητα ήταν ο αναλφαβητισμός και οι δυσκολίες οι οποίες προέκυπταν στην καθημερινότητα μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Υστέρα από μελέτη και καταγραφή αυτών των προβλημάτων, κατέθεσα πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την δημιουργία οπτικό-ακουστικού υλικού επιμόρφωσης των αναλφάβητων πολιτών για την απόκτηση της άδειας οδήγηση Ι.Χ και μοτοσυκλέτας, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα. Επίσης ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στο τομέα της εργασίας ήταν η εφαρμογή της πρότασης μου για επέκταση του ποσοστού αδειών των λαϊκών αγορών σε Έλληνες πολίτες προερχόμενοι από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με σκοπό την μείωση της ανεργίας και παραβατικότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργή στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 2006 έως σήμερα, έχοντας υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού ως εκλεγμένη περιφερειακή Σύμβουλος στην Ηλεία, πολιτευτής στην Β’ Αθηνών και υποψήφια στις ευρωεκλογές το 2014 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Μέλος της Πολιτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και υπεύθυνη του υπο-τομέα Ευπαθών ομάδων και Ισότητας της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων. Έχω υπηρετήσει ως Σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών και Ανασυγκρότησης για την διαμόρφωση και χάραξη Κοινωνικής ένταξης.
Πιστεύω στην ανθρωποκεντρική πολιτική και συνεχίζω στην πρώτη γραμμή να δίνω μάχες καθημερινά ώστε να αρθούν οι αδικίες και ανισότητες μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Θέλω μια Ευρώπη πολιτών και όχι αριθμών, μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ειδική Σύμβουλος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΚΕΔΕ - Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδος
2017 – έως σήμερα
Ο ρόλος μου ως Σύμβουλος του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος είναι η δημιουργία  σημείου επαφής μεταξύ όλων των Δήμων της Ελλάδας και των κοινωνικών υπηρεσιών τους με την ΚΕΔΕ με σκοπό την στενή συνεργασία και την διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών ως προς τη συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης. Επίσης ο σχεδιασμός και συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα κοινωνικής ένταξης εμπίπτουν στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου με στόχο την καλύτερη εφαρμογή πολιτικών οι οποίες αντανακλούν στα πραγματικά προβλήματα της κάθε περιοχής λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού κατά τόπους και έπειτα από διαβούλευση να εφαρμόζονται υπό τη μορφή καινοτόμων παρεμβάσεων και ρυθμίσεων.
    

Ειδική Συνεργάτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαμόρφωση Κοινωνικής Πολιτικής Ένταξης
Υπουργείο Εσωτερικών και  Διοικητικής Ανασυγκρότησης
2015-2016
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως εξειδικευμένη σε θέματα ένταξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και Ρομά, για τον Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι ο σχεδιασμός, η επεξεργασία, ο συντονισμός και η παρακολούθηση  πολιτικών οι οποίες ξεπερνούν τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των κοινωνικά μειονεκτικών ομάδων, χαράσσοντας κοινωνική πολιτική ένταξης, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Ο σχεδιασμός ρυθμιστικών διατάξεων οι οποίες απορρέουν από τη στενή συνεργασία, εποπτεία και παρακολούθηση ως Ειδικής Συνεργάτιδας του Υπουργικού γραφείου και των άλλων κυβερνητικών φορέων για το συντονισμό και σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων μέσω της  Διυπουργικής Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησής είναι επίσης μέσα στις αρμοδιότητες μου.

Επικεφαλής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την πολιτική ένταξης των Ελλήνων Τσιγγάνων - Ρομά 2012-2020
Πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
2012 – 2015
Σχεδίασα και παρουσίασα το παραπάνω έργο με κύριο σκοπό τον συντονισμό και την εφαρμογή πολιτικών ένταξης σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε εναρμόνιση με την εθνική και πολιτική στρατηγική της Χώρας. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης χωρίζεται σε τρεις περιόδους, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της στέγασης, σύμφωνα με τις κατά τόπους ανάγκες και κοινωνικό – οικονομικά χαρακτηριστικά των πληθυσμών,  συντονίζοντας όλες τις ενέργειες σε κρατικούς φορείς και μηχανισμούς,  υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, συλλογικά όργανα κτλ.  Το σχέδιο αυτό έχει εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επικεφαλής του υπο τομέα  Κοινωνικής Συνοχής
Πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
2010 – 2015
Το τμήμα κοινωνικής συνοχής αντικατοπτρίζει την κοινωνική ευημερία όλων των πολιτών και εξασφαλίζει αρμονικές και σταθερές κοινωνικές σχέσεις, ως προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ όλων των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ανάγκη. Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, δόθηκε προτεραιότητα στην οργάνωση και κινητοποίηση όλων των ΜΚΟ στην Ελλάδα (ιδιαίτερα εκείνων που λειτουργούν με ευάλωτες ομάδες), δημιουργώντας μητρώο και συχνή επικοινωνία ώστε  να συγκεντρωθούν και να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες όπως τρόφιμα, ρούχα, προληπτικός ιατρικός έλεγχος, φάρμακα κλπ. Οι δραστηριότητες προγραμματισμού και παρακολούθησης των δράσεων όπως ιατρό-κοινωνικές δραστηριότητες, π.χ. εμβολιασμός παιδιών, γυναικολογικές εξετάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις για τον διαβήτη κλπ. ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

Συντονίστρια  Έργου
Ινστιτούτο Δημοκρατίας Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής
2004 – 2015
Συντονίστρια Έργου του νεοσύστατου τμήματος κοινωνικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Περιφερειακή Σύμβουλος στην Ηλείας (Πελοπόννησος)
Περιφερειακό Συμβούλιο Ηλείας (Πελοπόννησος)
2006 - 2010
Συμμετείχα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού όπου και εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Ηλεία (Πελοπόννησος). Συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής σε ζητήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα  τους και πιο συγκεκριμένα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των αγροκτημάτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων στην περιοχή , τη διασφάλιση της υγείας των ζώων και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Υπεύθυνη Έργου
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
2008 – 2009
Σε συντονισμό με το Υπουργείο Μεταφορών, πρότεινα και σχεδίασα τον νέο, καινοτόμο οπτικοακουστικό - ηλεκτρονικό τρόπο απόκτησης άδειας οδήγησης το οποίο απευθυνόταν σε αναλφάβητους πολίτες, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα παραβατικότητας και ανομίας. . Για την περίοδο κατά την οποία το πρόγραμμα αυτό λειτούργησε, δεκάδες χιλιάδες άτομα επωφελήθηκαν από αυτήν την διάταξη και έλαβαν μέσω νομικών διαδικασιών την άδεια οδήγησής τους.

Συντονίστρια του υπό τομέα Ευπαθών ομάδων και Ισότητας της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων  
Πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
2006 – 2008
Κατά το διάστημα αυτό ασχολήθηκα με σημαντικά θέματα και πολιτικές οι οποίες αποσκοπούσαν στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, στην υποστήριξη της οικογένειας και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος αλλά και στη σύνδεση των θεμάτων φύλου. Μια σημαντική πτυχή της καμπάνιας μας που εισήχθη δυναμικά στην ελληνική κοινωνία ήταν η ανάδειξη και εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.


Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως
Υπουργείο Υγείας
2005 – 2007
Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, έπρεπε να συναντώ σε τακτά χρονικά διαστήματα τους εκπροσώπους των  Συλλόγων των Ελλήνων Τσιγγάνων (Ρομά) και τους εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας τα προβλήματα κάθε περιφέρειας, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για τη θέσπιση ιατρό-κοινωνικών κέντρων σε οικισμούς Ρομά με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών και ψυχολογικών συμβουλών, διοργανώνοντας επισκέψεις ιατρικών ομάδων και γιατρών για εμβολιασμούς παιδιών σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια περίοδο συμμετείχα στην οργάνωση των SPECIAL OLYMPICS 2004, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Εθνική Συντονίστρια
Υπουργείο Υγείας
2004 – 2006
Σχεδίασα και εφάρμοσα νέες δραστηριότητες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία ευάλωτων ομάδων, όπως ανέργων γυναικών, Ρομά, ανθρώπων στα σωφρονιστικά ιδρύματα και ατόμων που απειλούνταν με αποκλεισμό. Μεταξύ άλλων έπρεπε να καταρτίζω και να  αξιολογώ τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος, με  μηνιαίες εκθέσεις προόδου. Στις αρμοδιότητες μου συμπεριλαμβανόταν η δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού ως διδακτέα ύλη αλλά και η επιμόρφωση των εκπαιδευτών ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων που καλούνταν να εκπαιδεύσουν. Η κατάρτιση γινόταν μέσο σεμιναρίων και ειδικά διαμορφωμένου υλικού


Γραμματειακή υποστήριξη σε ναυτιλιακή εταιρεία
Cavenco
Ltd
1998 - 2000
Ως γραμματειακή υποστήριξη ήμουν υπεύθυνη για την αρχειοθέτηση εγγράφων, τη διοργάνωση συναντήσεων, την καθημερινή παραλαβή και διανομή της αλληλογραφίας, την προετοιμασία διάφορων αναφορές, την εφαρμογή συστημάτων διοικητικού περιεχομένου και την υποστήριξη και παροχή βοήθειας σε διάφορα εκδηλώσεων εντός και εκτός εταιρείας.

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε περισσότερα. Συμφωνώ